Voor wie?

Voor wie is Critical Aligment Yoga geschikt?

yogaruimte

Critical Alignment Yoga is er voor iedereen die in staat is om binnen de groep de oefeningen mee te doen. Het gaat er niet om hoe lenig je bent, maar hoe je omgaat met je mogelijkheden en beperkingen.

Je raakt gevorderd in de mate van aandacht waarmee je de oefeningen doet!

CA-Yoga is een proces om:

  • je meer bewust te worden van je lichaam  en je geest
  • je houding te verbeteren en je  beweeglijkheid te vergroten
  • een goede balans te vinden tussen lichaam en geest.

Van een cursist:
Vijftien jaar geleden kreeg ik voor het eerst last van mijn bovenrug, nek en schouders, omdat ik weken aan een stuk lange dagen maakte aan de computer. Alles ging vast zitten, spieren werden hard. De klachten komen en gaan sindsdien, met de hoeveelheid werk. Fietsen, hardlopen, bewegen helpt, maar onvoldoende. Een zit-stabureau met bureaufiets helpt, maar onvoldoende. Fysiotherapie, een goede massage, ook dat helpt, maar altijd maar tijdelijk. Niet werken helpt het beste, maar is nog geen optie. Ik hoorde van iemand die voor zijn rug veel baat had bij yoga en van iemand anders dat Ineke zich speciaal richt op rugklachten. Ik zette mijn associatie met wierookstokjes, lotushoudingen en andere onmogelijke houdingen opzij, en meldde me aan. Ik heb nu zes lessen gehad, vijf van Ineke en één van Peter, die een keertje inviel. Alle lessen bevielen me goed. Twee keer had ik na afloop een heftige reactie, een effect vergelijkbaar met een heel goede massage. Die keren waren precies mijn pijnpunten aan de beurt geweest. Een deel van de oefeningen werkt voor mij als ‘zelfmassage’, ik doe ze ook thuis. Voorlopig ga ik hier zeker mee door. Ik hoop steeds beter in staat te zijn zelf mijn klachten te verminderen of zelfs te voorkomen. Andere heilzame effecten zijn mooi meegenomen. Hartelijke groet, Ottie

Van een cursist:  
Hoi Ineke, ik vind het leuk je te vertellen dat ik echt verschil merk in mijn lijf door de oefeningen. Nu ik zelf de spullen heb (o.a. het achteroverbuigboogje) maak ik meer voortgang. Ik zit al jaren bij jou op les en de kameel was mij bijvoorbeeld nog nooit gelukt. Het zat zo vast in mijn borstbeen. En het gaat nu met gemak.
Ook overdag merk ik dat mijn houding aan het verbeteren is: rechter, opener. Hier ga ik voorlopig mee door. Als ik zie wat een paar weken intensief oefenen al kan doen……wat belooft dat op de lange termijn?!
Hartelijk dank voor de fijne lessen en tips. Ik heb zin om na de vakantie weer te beginnen en inspiratie bij je op te doen.
Groet, Enthousiast.